Liposuction ile İstenmeyen Yağlarınızdan Kurtulun

12.06.2024 - Çarşamba 20:32
Liposuction ile İstenmeyen Yağlarınızdan Kurtulun

Vücudun çeşitli bölgelerindeki yağlar bazı durumlarda diyet ve spor yapılmasına rağmen gitmemektedir. Bu gibi durumlarda bu yağlar liposuction işlemi ile kolay bir şekilde alınmaktadır.

Vücudun çeşitli bölgelerindeki yağlar bazı durumlarda diyet ve spor yapılmasına rağmen gitmemektedir. Bu gibi durumlarda bu yağlar liposuction işlemi ile kolay bir şekilde alınmaktadır.

Obezite gibi sorunları olmayan ancak bölgesel yağlanmalarından kurtulamayan kişiler için liposuction oldukça iyi bir çözüm yoludur. Halk arasında yağ aldırma olarak da bilinen bu işlem, geçmişten günümüze en çok uygulanan operasyonlardan biridir. Bu işlem özellikle basen, kalça, karın, bel ve diz gibi yağlanmalar için oldukça etkilidir.

Liposuction Nedir?

Liposuction, bölgesel yağlanma için dünya çapında yaygın olarak kullanılan bir işlemdir. Bu işlem ile vücudun herhangi bir yerindeki fazla yağlar alınır. Egzersiz ve diyete rağmen hala bölgesel yağlanmaları olan kişiler için liposakşın yöntemi etkili sonuçlar vermektedir. Kısaca bu işlem ile vücudun belirli bölgelerindeki kalıcı yağlar alınmaktadır.

Yağlar en sık karın, basen ve kalça gibi bölgelerde toplanmaktadır. Kalıcı olan bu yağlar için liposakşın yöntemi kullanılmaktadır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Liposakşın, belirli durumlar sonucunda yapılmaktadır. Vücudunda bölgesel yağlanma sorunu yaşayan ve bu sorundan kurtulmak isteyen kişiler için liposakşın kullanılmaktadır. Genel olarak sağlığı yerinde olan, diyabeti olmayan ve cilt sorunları bulunmayan herkese bu işlem uygulanabilmektedir. Ancak hangi durumlarda uygulanacağı ve uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmek için uzman bir hekimden yardım almalısınız.

Hekiminiz sizi muayene ederek belirli testler uygulayacaktır. Bu şekilde işlem için uygun bir aday olup olmadığınız anlaşılacaktır.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Bu işlem için birbirinden farklı teknikler ve yöntemler bulunmaktadır. Herkesin vücut yapısına ve bölgesel yağlanmasına göre belirli bir liposuction yöntemi uygulanır. Bu işlem için üç farklı yöntem bulunmaktadır;

  1. Ultrasonik liposuction,
  2. Islak teknik liposuction,
  3. Lazer liposuction

Kişilerdeki yağlanmaların oranlarına ve yerlerine göre bu yöntemlerden biri seçilerek işlem gerçekleşmektedir. Hangi yöntemin kullanılacağına hekiminiz detaylı bir muayene sonrasında karar verecektir. Uygun yöntem ile daha sağlıklı bir sonuç elde edilecektir.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

İşlemden önce tıp doktoru tarafından reçete edilmeyen tüm ilaçların kullanımına son verilmelidir. Ayrıca liposakşın işleminde iki hafta önce ve işlemden iki hafta sonra sigara kullanımına ara verilmelidir.

Ameliyattan önce hastalar ameliyat için hazırlanmaktadır. Ardından ameliyathaneye alınarak kişilere anestezi uygulanmaktadır. Bu hazırlıklardan sonra işlem gerçekleşmektedir. İşlem sonrasın hastalar 1 – 2 gün hastanede kalmaktadır. Aksi bir sorun olmadığı sürece iki gün içerisinde hastaneden çıkışınız yapılacaktır.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

İşlem sonrasında hekiminizin önerdiği ve mutlaka özel olarak üretilmiş olan korseleri kullanmanız gerekir. Bu korseler, liposakşın işleminde alınan yağ dokusunun miktarına ve kişinin sağlık durumuna bağlı olarak 4 – 8 hafta boyunca kullanılmaktadır.

Ödem ve morluklar oluşması oldukça normaldir. Zaman içerisinde bu durumlar ortadan kalmaktadır. Ameliyattan bir hafta sonra dikişler alınır.

Liposuction Fiyatları

Bu işlemin fiyatı açısından etkili olan birçok durum bulunmaktadır. İlk olarak işlemin yapılacağı bölgeye göre liposuction fiyatları değişiklik göstermektedir. Bu işlem bacak, kol ve kalça gibi birçok bölgeye yapılmaktadır.

Bunun yanı sıra bu işlemin birçok farklı tekniği bulunmaktadır. Bölgeye ve yağlanma miktarına göre teknikler değişir ve bu durum liposuction fiyatları içinde farklı bir etki yaratmaktadır. İlk olarak teknik belirlenmelidir.

Ayrıca doktor seçiminiz ve hastane seçiminizde fiyat değişikliğine neden olacaktır. Her hastanenin ve her hekimin liposuction fiyatları aynı değildir. Net bir fiyat bilgisi elde edebilmek için bu noktalara dikkat ederek hareket etmeniz daha faydalı olacaktır.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.