Kurumsal Kimlik Tasarımı

04.06.2023 - Pazar 22:58
Kurumsal Kimlik Tasarımı

Firmaların duruşunu ve vizyonunu gösteren en önemli detay kurumsal kimlik oluşumu olmaktadır.

Sektörlerde birçok firma yer almakta ve her firmanın kendine has bir duruşu olması gerekmektedir. Firmaların duruşunu ve vizyonunu gösteren en önemli detay ise kurumsal kimlik oluşumu olmaktadır. Kişilerin nasıl bir benliği ve kendine has özellikleri var ise firmalarda bu özelliklerini kimlikleri ile yansıtmaktadır. Firmaları farklı ve güvenilir gösterecek kimliğe ihtiyaç duyması kaçınılmazdır. Oluşması noktasında ise temel öğeler büyük önem arz etmektedir.

Kurumsal Kimlik Nasıl Olmalı?

Bir firmanın kimliği her şeyden önce özgün ve akılda kalıcı olmalıdır. Özgün bir kimlik diğerlerinden farklı olmasını sağlarken akılda kalıcı olması ise bir alışveriş sırasında ilk tercih olunmasını sağlayabilir. Bu nedenle de kurumsal kimlik tasarımı konusunda ilk olarak bu detaylara önem verilmektedir. Bunun yanı sıra rekabet ortamında etkili ve sistematik bir kimlik olması gerekmektedir. Ve her şeyden önce temel öğelere sahip olmalıdır.

Kurumsal Kimlik Tasarım Aşamaları Nelerdir?

Her firmanın bir kimlik oluşturma süreci olduğu gibi bu kurumsal kimlik tasarım süreçleri de yer almaktadır. Tasarım aşamalarında birçok süreç olmakta ve bu süreçler firmanın nasıl bir duruşa sahip olduğunu gösteren önemli detaylar olmaktadır. Başlıca aşamalar şöyledir:

  • Firma adı oluşturma
  • Logo
  • Semboller
  • Sloganlar
  • Firmaya ait promosyonlar
  • Font
  • Kaşe
  • Kartvizit, broşür
  • Sosyal medya
  • Web sitesi

Kurumsal Kimlik Nelerden Oluşur?

Kimlik oluşumu için yukarıda belirtilen aşamalar oldukça önemlidir. Akılda kalıcı bir logo veya slogan yanı sıra güzel bir firma adı da müşterilerin tercihlerini etkileyebilmektedir. Firmanın tanınmasına yardımcı olan promosyon ürünler, kartvizit ve broşürler de kurumsal kimlik oluşumu açısından çok önemlidir. Günümüzde firmaların kimliklerini yansıtan en önemli detay sosyal mecralar ve web sitesidir. Çünkü firmaya dair tüm bilgilere buralardan ulaşım sağlanabilmektedir. Bu nedenle de sırf sosyal medya tarafı ile ilgilenmek için çalışan birçok firma personeli bulunmaktadır.

Neden Kurumsal Kimliğe İhtiyacınız Var?

Açıkçası günümüzde var olmak ve büyümek için her firmanın kurumsal bir kimliğe ihtiyacı vardır. Aynı zamanda farkını belli etmek isteyen firmalar bunu göstermek için kendine profesyonel bir kimlik oluşturmaktadır. Firmanın, duruşunu ve sektörde ki yerini, amacını, ilerleyişini yansıtan önemli nokta sektörde kendini kurduğu kimliğidir. Kurumsal kimlik fiyatları bu noktada en çok merak edilen detay olsa bile çok uygun rakamlardan kimlik oluşturmak mümkündür.

Marka Kişiliği

Markalar, insan benliği ve kişiliği oluşturur gibi markalarına bir anlam kazandırmaktadır. Her insanın belirli bir duruşu ve kişiliği olduğu gibi aynı durum markalar içinde geçerli olmaktadır ve diğer markalardan ayıran özellikleri marka kişiliğini yansıtmaktadır.

Farklı Tasarım

Özellikle de rekabetçi ortamlarda hep bir farklı olmak ve bu farklı olabildiğince göz önüne sermek önemlidir. Özellikle de farklı tasarım noktaları ve özgünleştirilen bir tasarım bu noktada oldukça işe yaramaktadır. Kurumsal kimlik fiyatları ve farklı tasarımlar hakkında detaylarda mevcuttur.

Tutarlı Mesaj

İnsan hayatında olduğu gibi alış veriş ilişkilerinde de tutarlı firmalar daha ön plana alınmaktadır. Bu nedenle de firmaların davranışları ve verdiği mesajlar belirli bir tutarlılık içerisinde olması gerekmektedir.

Farkındalık Yaratmak

Bir alanda en iyi olmak ve farklı olmak için farkındalık yaratmak gerekir. Farklı alanlarda farklılık yaratarak sektörde ki firmalar arasında en tercih edilir olmak gerekmektedir. Firma için önemli bir avantajdır.

Marka Sadakati

Her markanın sadık bir müşteri kitlesi yer almaktadır. Farklı markalar olmasına rağmen sürekli aynı markadan alışveriş yapan kişilere sadık müşteri denilmektedir. Ve firmalar bu müşterileri elde tutmak için de önemli çalışmalar yapmakta ve ayrıcalık sağlamaktadır.

https://www.tedajans.com/kurumsal-kimlik/ bilgi için hemen tıklayın.

 

Kurumsal kimlik çalışması nasıl yapılır başlıklı yazı ilginizi çekebilir.

 

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.